Duurzaam verankeren

De Europese norm (Eurocode 6) beschrijft duidelijk aan welke eisen spouwankers moeten voldoen. Afhankelijk van de blootstellingsklasse van de woning moet het juiste materiaal gekozen worden. Enkel inox spouwankers, of spouwankers in LongLife uitvoering, krijgen de garantie dat ze in de omgevingsklasses tem MX4 voldoende duurzaam zijn.

In de spouw is het anker niet enkel onderhevig aan vocht en themeratuursverschillen, maar ook zouten uit de omgevingslucht (of strooizout) kunnen de ankers aantasten. Cement is door zijn hoge PH waarde agressief, en kan spouwankers versneld aantasten. Zeker ankers met een zink-alu coating zijn hier onderhevig aan.

Longlife is een beschermende coating die door Connecton ontwikkeld werd ism Bekaert, en garandeert een uitstekende bescherming tegen vocht, themeratuursinvloeden, zouten, èn cement.

Vraag ernaar bij uw handelaar. 

Roestende spouwankers kunnen als gevolg hebben dat de muren roestvlekken gaan vertonen, gaan barsten, of in het ergste geval zelfs gaan instorten. 

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Voor bestaande woningen die schade aan de gevel ondervinden, heeft Connecton renovatie ankers en scheurherstel systemen in het gamma.

Werken bij Connecton?

Wil je met ons contact komen? Stuur ons uw profiel even door. Zelfs als je denkt dat je niet voor een functie in aanmerking komt, zijn wij steeds in jou geïnteresseerd.

Open vacatures

Leer Connecton beter kennen

Contacteer ons.
Wij maken graag tijd voor uw project!

Contacteer ons